Kerktelefoon

Kunt u in verband met uw leeftijd of ziekte de kerkdiensten (tijdelijk) niet bezoeken, dan is het mogelijk de erediensten te beluisteren via de kerktelefoon. Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudig te bedienen (internet-) kerkradiotoestel. Om de kerkradio te kunnen aansluiten zijn alleen een stopcontact en een telefoonaansluiting nodig. De kerkradio kan ook worden gebruikt als u thuis geen vaste telefoonlijn meer heeft, maar belt via bijvoorbeeld InternetPlusBellen of Ziggo.

Voor het gebruik van de kerkradio wordt een kleine bijdrage van € 3,50 per maand gevraagd. Dit kunt u zelf verder aanvullen met een bedrag voor collectes. Dit bedrag wordt verdeeld over de collectes voor diaconie, kerkrentmeesters en de zending.
Alleen de vaste bijdrage die u aan de kerk betaalt voor het hebben van de kerkradio, kan in aanmerking worden gebracht voor een vergoeding uit het Fonds voor Sociale Participatie van de gemeente Stadskanaal. Jaarlijks kan daarvoor voor 1 maart een aanvraag worden ingediend.

Uw bijdrage voor het gebruik van kerktelefoon kunt u overmaken naar bankrekeningnummer NL38RABO 0349 0565 87 t.n.v. Kerktelefoon Hervormde Gemeente.

Wilt u meer informatie over het gebruik van kerktelefoon, neem dan contact op met:

Dhr. G. Meijer