Jeugdclub 16+06.12.2018

Terwijl ik dit stukje voor de kerkbode schrijf is het duidelijk merkbaar dat het einde van 2018 in zicht is. Het is volop herfst en toen ik gisteravond in de auto zat, zag ik de eerste (hele natte) sneeuwvlokken. De decembermaand staat voor de deur. Voor velen een fijne maand met veel feestelijkheden.

Ook wij willen samen met de jeugd het Sinterklaasfeest vierenen wel op 30 november.
Op 21 december hopen we onze kerstviering te houden.

Naast deze bijzondere avonden zijn er natuurlijk ook de ‘gewone’ clubavonden. Allerlei onderwerpen zijn aan de orde geweest. Zo hebben we ons samen voorbereid op de themadienst ‘De goede Herder deelt uit’ van 18 november jl.
Een ander onderwerp wat we hebben besproken is ‘Wie is de Ware?’ We leven in een samenleving waarin we niet om andere godsdiensten heen kunnen. Religieus geïnspireerd geweld is vrijwel dagelijks een item wat ons via de media bereikt. Exclusieve waarheidsclaims zoals van de islam worden door velen als gevaar voor de wereldvrede gezien.
Hoe moeten wij als Christenen hier mee omgaan? Mag je überhaupt zeggen dat jouw geloof het enige ware is? Kunnen wij als christenen wat leren van de tradities van één van de andere wereldreligies? Door stellingen als bovengenoemde kunnen soms mooie discussies ontstaan.

Ben jij 16 jaar of ouder? Lijkt het je ook fijn om samen met leeftijdsgenoten te praten over ons geloof? Kom dan op vrijdagavond vanaf 20:00 uur naar
d' Ekkelkaamp.

Namens het bestuur, Annelyn Wubs